...:::Beauty is in the eye's of beholder:::....

By: wannordiyana wanyunus

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Sep-2008 09:46 Email | Share | | Bookmark
because im worth it..;)...

 
 
for me...for being a mother for my husband's daughter...


Thursday, 11-Sep-2008 08:52 Email | Share | | Bookmark
coming up soon...aleeya's 2nd Birthday

aleeya's 2nd birthday
tiup same2 ngan cousin die...
aksi dikelilingi hadiah..;)
View all 4 photos...
Venue : Mc Donalds , Bandar Tun Hussien Onn, Cheras
Date : 10-August-2008, Sunday
Time : 12.00 pm - 2.00 pm

Birthday aleeya yg ke-2 abah nak buat kat McD sbb abah cian kat mama nanti nak kene wat preparation..hehehe...maklumla..mama tgh pregnant ... terus mama setuju sbb mama pun maleh nak masak n yg letihnye nak mengemas...hehehehe ...so we're booking 1 weeks before..McD bg kad invitation tapi disebabkan mama n abah sibuk sket kitorg tak sempat nak distribute kad2 tu..huhu..last2 jemput gune mulut jer...sory ye pd yg tak terjemput... ...maklumla..kapasity is very limited..ruang Mc D tu hanye leh tampung 30 people @ one time...gamba nanti mama update kemudian sbb photographernye lum bagi lagi kat mama ..gamba ni pun mama amik kat website photographer..yg merangkap aleeya's pak long...daaa........


Wednesday, 10-Sep-2008 00:12 Email | Share | | Bookmark
alhamdulillah...

its positive...;)
During 6 weeks...
12 weeks....
View all 5 photos...
hola...saje update bende yg dh backdate... ...its so surprise when we come back from sabah n i noticed something goes wrong with my period... ...n alhamdulillah with God blessing...i'm now pregnant... ...ekceli pregnancy test tu mmg da beli lame...then bile lewat sehari je terus check...n alhamdulillah..seperti yg dirancang... ...by end of this year...insyaallah aleeya akan dapat adik...n now its about 5 month ++..baby pun da mula gerak2 dengan aktif...kali ni mama rancang nak bertukar hospital pulak..mama pilih pusat rawatan islam az-zahrah bangi....dr awal check up kat situ ngan Dr. Noraini..such a lovely doctor..sangat lembut n helpfull... ...mase 4 bulan tu pegi scan Dr kata maybe girl... ..nmpknye mama takyah la beli banyak sgt barang since barang2 aleeya pun masih mama simpan elok...then..last 2 week mama asyik demam je...g klinik kat umah...n bile Dr scan Dr kata maybe boy pulokkk.... ...hubby punyela senyum meleret...siap nak beli jersey dah..huhuhu....anyway mama tak kisah...boy or girl...as long as sihat n sempurna...lagipun bukan kali ni je nk mengandung...hehehe....tapi...entahla instinct seorg ibu...mama rase yg dok gerak2 dlm peyut ni girl je...hihihihi....seronot la aleeya nk dpt adik..selalu cium perut mama ckp..."hello baby..kakak ni...juyuh2 tau.."...heheh...juyuh tu dlm bahasa kelantan juruh..atau..baik2@behave ur self.... ...terlajak tu nak kongsi cite gak ni..the first 6 weeks mase g check tu..doc tgh scan dh nmpak kantung baby..kedudukan sume ok..tetibe..doc. suruh g buang air pulak..aik..pelik gak rase...then mama tanye doc knp..? dengan senyuman doc kate..ada detect something..but maybe its ur bladder...ok..takpe..lepas buang air..doc scan balik...n doc sahkan kate mama ader cyst...ovarian cyst..huhuu...tetibe rase takut plak...tapi doc tu kate stakat ni tak bahaya sbb besar dlm 3 x 2 cm...doc hanya pantau dulu..kalau saiznye makin besar hingga 6 cm die akan buat minor operation..huhuhu...takut giler mase tuh..balik je mama terus cari bahan pasal cyst..baca ape2 patut untuk tambah pengetahuan..n kebetuylan mama pun ngajar kat kolej jururawat mama pun tanye la kwn2 lecturer nursing n doc2 kat sini...upenye takde la bahaya sgt...cume die akan effect kandungan kalau terlalu besar n pecah dlm tu...huhuhu...ader gak la bahaya die..then mama amalkan mkn gamat healin master yg paling kuat tu..yg botol merah..sehari 2 kali...next checkup..doc kate dh kecik lagi 1 cm..alhamdulillah...n check up seterusnye doc kate dh tak leh dikesan dah...syukur sgt...gamat tu mmg berkesan la..mase bersalin kat aleeya dulu pun mkn tu jugak seminggu je dh kering jahitan dh bley berlari pun heheh...tu la pengalaman second time pregnant..doc pun ckp setiap pregnancy lain2 pengalaman..yg second ni mama tak lalu mkn smpi masuk bulan ke 5..berat makin turun..asyik cuti je..huhuhu...doc pun dh bagi tuka2 vitamin nak bg selera mkn...smpi doc ingt mama pregnant twin..sbb teruk sgt alahan..hahaha...sekali scan jumpe sorang je..hihihi...tapi bulan pose ni alhamdulillah..selera dh makin ok......ok...tu je update terbaru..nak balik ni..nanti smbung lagi..adios


Thursday, 21-Aug-2008 04:51 Email | Share | | Bookmark
Sabah trip :8-10 April 2008

tgh tunggu ketapi ekpress ke lcct...
hubby...
me...;)
View all 51 photos...
salam to all....rasenye dh lamer giler tak update fp ni...hehehe...rasenye kalau kulat timbul pun dh boleh tuai hasil jual..hihihi...ari ni rase mcm ader mood pulak nak update...tapi tak tau nak start dari mane..macam2 dah berlaku lately...ok...rasenye sy mulekan dr bulan 4...heheh...

SABAH TRIP......
sebenarnye hubby dh lame ajak g jalan2 kat sabah...tapi maklum la...mama ni banyak je alasan..sebenarnye tak sanggup nak tinggal kn aleeya....huhu..mama mmg tak pernah tinggal aleeya lagi...bile ader kursus atau seminar mcm2 mama bg alasan...supaya mama tak yah pergi... ..
tapi disebabkan kitorg plan nak dapatkan adik untuk aleeya..(hihihii.... )..terpaksalah mama korbankan..ekceli mama mmg nak bawak aleeya tapi abah tak bagi sbb nanti susah nak jalan2...maklumla..aleeya ni cepat moody..(alasan.. )..then mama pun kuatkan hati..nenet die pun ok je nak jg aleeya...cari2 masa yang sesuai...rasenye bulan 4 paling sesuai...abah pun takde court matter...so kitorg pun tempah tiket...kebetulan bulan 4 pun birthday mama..sebelum bertolak abah bg adiah dulu...dan adiah die ialah cincin..heheh...then..kitorg plan kenkonon wat mcm baru kawin....1 hari sebelum bertolak mama pakai inai..hahahahaha...kenkonon nak g honeymoon la...mmg bile smpi sabah..ramai yg ingt we r newly married..hihihi...nampaknye plan menjadi... ...ish..banyak pulak membebel...tengkla gamba yea......

believe me..sabah is interesting place to go...

DAY 1:
kitorang check in hotel..n terus kua jalan2..tempat yg pasti..bazar philipina..hehehe..tengk crystal smpi juling mata..hehehe…then g tepi pantai..tah pantai ape tah...(lame sgt smpi lupe name..hihi)...kitorg makan roasted chicken wing..huhu...very delicious..best...lepas tu..balik hotel balik..mandi2..lepas maghrib je kua g makan2 pulak...kali ni makan tepi laut gak…disebabkan sabah terkenal dgn mknn seafood..sy terus pesan butter prawn, siakap masam manis, tomyam..sotong masak tepung..habis kitorg melantak smpi nk pecah peyut…

DAY 2:
Kitorg decide nak ke pulau manukan…sbb member cakap pulau tu cantik n sesuai untuk snorkeling…hehe..kebetulan mama dh lame nak snorkeling..alang2 tak bawak aleeya ni boleh la mama berenang dengan jayanya…..kitorg pun naik boat kat jeti..seronot betul lama tak naik boat…lebih kurang 15 minit smpi ke manukan..mmg cantik pulau tu…terus sewa peralatan..nasib baik beli camera waterproof pakai buang..boleh amik gambar dalam dasar laut…masyaallah..mmg cantik…siap ada ikan nemo lagi…comel…dan ikan2 tu sume jinak…hubby pun gumbira gak..tapi tak tau knp ikan2 tak bape suke ngan hubby..hihi..maybe ingt hubby mcm penyu kot…hahaha….ampun bang!!!! Balik dr manukan..kitorg g bazaar philipine lagi…hehe..borong crystal lagi..untuk family..tawan2…heheh…n diri sendiri…pastu g pasar mlm..kat situ banyak seafood segar2..n murah2..geram tul..then nmpk seafood bakar..huhuh…best tul..duduk situ mkn mlm…mcm pelancong plak rasanye..…habisla episode hari kedua…

DAY 3 :
Dah nak balik…huhu…seedey tulll sekejap je masa berlalu..banyak kenangan..sebelum balik kitorg g beli seafood segar untuk die bawak balik..sempat beli abalone, lobster..RM 120 sekilo...dapat kurg smpi RM 79 sekilo...hihii...yg bestnye..tiap2 malam mama nangis teringatkan aleeya..terpaksa la dipujuk oleh hubby…..maklumla tak pernah berpisah…so…ejoy the picture!!!


Thursday, 6-Mar-2008 13:30 Email | Share | | Bookmark
some update on our family

yaya posing ...;)
yaya n abah
yaya n mama...;)
View all 17 photos...
29 Feb -2 march lepas..department kitorg rancang percutian ke duta sand Beach resort, Beserah kuantan pahang..mmg best..kitorg booking dr internet..tapi memula smpi..sy rasa down giler..sbb ujan turun dengan lebarnye..tanye kat front officer tu die kate hujan dh turun sejak 2 ari lepas tak berenti..huhuhu..nmpk gaye mmg duk bilik jer la ni..huhuhu....mlm tu kt chalet tengok berita siap banjir lagi kt bandar kuantan..sedih nye..rase nak balik kl ari tu jugak...esoknye lepas subuh.ujan masih turun..doa2 je supaya ujan benti...dlm kul 12 tghari tetibe matahari kua walaupun masih ujan..tapi mcm ader harapan jer..hihihi...dlm kul 2 matahari terus birsinar n ujan pun benti!!!! miracle..beserah tu mcm tau je kitorg nak bercuti,....hihihiseronot..semua aktiviti berjalan dengan lancar...alhamdulillah.tempat tu mmg cantik..kebetulan chalet kitorg mmg depan kolam..aleeya bile bikak pintu je terus meluru g masuk kolam..huhu..letih tul nak kutip makcik tuh..anyway...kitorg mmg heppy sgt!!!

[img]


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net